Барселона набеляза нападателя на Реал Сосиедад Александър Исак като свой план Б, ако не успее да привлече Ерлинг Халанд от Борусия Дортмунд. За това информира Diario Sport, който пише още, че шведът е отворен към възможността да облече екипа на каталунците.

"Блаугранас" имат сериозен конкурент в надпреварата за шведския нападател. Арсенал вече се е свързал с лагера на играча и подготвя лятна оферта. „Топчиите“ все пак не са съгласни да платят клаузата за освобождаване от 80 милиона евро и ще преговарят усилено.

Микел Артета вярва, че Исак е човекът, който успешно ще замени Пиер-Емерик Обамеянг, който се присъедини към Барселона през януарския трансферен прозорец, както и Александър Лаказет, който със сигурност напуска.

Желанието на играча обаче, е да остане в Испания и да смени „Сан Себастиан“ с „Камп Ноу“. Той е оценяван на 40 милиона евро от Transfermarkt, но фактът, че статистиката му този сезон не е особено впечатляваща, може да послужи и на двата желаещи го тима, тъй като вероятно и баският клуб ще е склонен на известни отстъпки.