В Барселона са наясно, че ще бъде трудно да задържат Яспер Силесен и през следващия сезон. След два сезона на „Камп Ноу“, холандският вратар успява да спечели уважението на всички в клуба. Поведението му е безупречно, въпреки че трябва да работи в сянката на Марк-Андре тер Стеген. Сега пред Силесен настъпи времето да по-търси по-голяма перспектива и преди всичко още минути, което Барселона не може да му гарантира.

Пред холандския вратар има няколко варианта, както от Висшата лига, така и от Серия А. През последните седмици няколко клуб не крият своя интерес към Силесен, но за момента никой не е в състояние да плати сумата, която Барселона иска за него.

Сред кандидатите за подписа на Силесен са Ливърпул, Челси и Наполи.

Самият Силесен е получил изключително изгодна оферта и е готов да води преговори за своето напускане на „Камп Ноу“.

Каталунците до този момент настояваха да получат сумата, която е записана в освобождаващата клауза в договора на Силесен и тя възлиза на 60 милиона евро.

Все още преговорите за продажбата на Силесен са в много начална фаза, но Барселона направи сериозна крачка към продажбата на вратаря, защото свали исканата сума за него на 30 милиона евро. Каталунците обаче няма да правят повече отстъпки и искат да получат минимум тази сума за холандския национален вратар.

В Барселона вече разглеждат различни варианти за нов вратар, който да замени Силесен, ако се стигне до продажба на холандеца.

Според някои испански медии, в трансферните планове на Барселона попада вратаря Антонио Адан, който се очаква в близките дни да бъде продаден от Реал Бетис.