Отборът на Барселона иска да привлече нападателя на Интер Лаутаро Мартинес още това лято, както и халфа на Ювентус Миралем Пянич.

Според „Mundo Deportivo“ и двамата играчи са дали знак, че искат да се преместят на „Камп Ноу", като може да бъде и най-ценният инструмент при преговорите за Барселона. Но предвид исканите цени, определени от двата клуба, Барса ще трябва да прояви креативност в структурата на сделките.

Смята се, че 30-годишният Пянич, който според информациите е договорил личните си условия с „каталунците“, е оценяван от Юве на около 52 милиона лири. Смята се, че мениджърът на „биаконерите“ Маурицио Сари е готов да се раздели с Пянич, тъй като той вижда Родриго Бентанкур като бъдещето на отбора в полузащитата. Но италианците ще се опитат да изтръгнат колкото е възможно повече от Барселона.

„Старата госпожа“ пък проявява интерес към полузащитника Артур Мело, но въпреки желанието на „каталунците“ да го включат в сделката за босненеца, бразилецът заяви, че иска да остане на „Камп Ноу“. Алтернативи, които могат да бъдат включени в сделката, са Рафиня Алкантара, Самюел Умтити, Жуниор Фирпо, Карлес Аленя и Емерсон.

Лаутаро Мартинес пък има записана освобождаваща клауза в договора му на стойност от 111 милиона евро, но „нерадзурите“ са наясно, че никой няма да се съгласи да плати исканата сума, още повече на фона на финансовата криза, която бе породена от пандемията от коронавируса. В Барселона обаче са доволни от факта, че аржентинецът отчаяно иска да заиграе за тях, като по тази начин ще се събере със сънародника си Лионел Меси.

Мениджърът на Интер Антонио Конте е голям фен на полузащитника Артуро Видал, който играеше под негово ръководство в Ювентус. Но 32-годишният чилиец не се смята, че струва много в сравнение с клаузата за освобождаване на Мартинес.

„Каталунците“ са готови да предложат на „нерадзурите“ като избор от играчи, освен Видал, вече горе споменатите Рафиня, Умтити, Фирпо, Аленя и младия Емерсон.

През този сезон „десетката“ на Интер има 16 гола във всички турнири.