Ръководството на Барселона е взело решение окончателно да се раздели с турския футболист Арда Туран през летния трансферен прозорец.

Договорът на Туран с Барселона изтича на 30 юни 2020 година, точно когато изтича и контрактът му под наем в Истанбул Башакшехир.

Барселона иска да продаде Арда Туран, за да получи поне частична финансова възвращаемост и да не го изпусне без пари.

В Барселона са наясно, че това няма да бъде лесна задача. Слабото представяне на Туран, както в Барселона, така и в Истанбул Башакшехир прави практически невъзможна задачата по неговата продажба.

Неговите изпълнения, както на терена, така и извън него, направиха още по-лошо, тъй като Арда Туран бе санкциониран с 16 срещи. Освен това срещу него се водят дела за побой на певица, сексуален тормоз, наранявания и изстрели.

Арда Туран премина в Истанбул Башакшехир на 13 януари 2018 година. Той е преотстъпен за два сезона и половина, но в договора има клауза, която позволява на Барселона да продаде халфа във всеки един от трансферните прозорци за този период.

Намерението на Барселона е да води преговори за продажбата на Арда Туран с Истанбул Башакшехир, но изглежда, че турският клуб не възнамерява да задържа халфа за постоянно.

Истанбул Башакшехир може да се интересува от Туран само при положение, че той стане свободен агент.

Затова Барселона проучва пазара, за да види дали има някакъв европейски клуб, особено турски, който се интересува от привличането на Арда Туран. Един от вариантите е Галатасарай. Турският гранд би приветствал футболиста за неговия трети етап в отбора, но не на всяка цена. И това може да създаде проблем за Барселона в преговорите.

При всички положения Барселона ще се опита да се отърве от Арда Туран през това лято.