Суперагентът Мино Райола се е съгласил да намали специалната клауза в договора на защитника на Ювентус Матайс де Лихт, тъй като иска неговият клиент да премине в Барселона. Смята се, че нидерландският бранител има клауза за откпуване на стойност от 120 милиона евро, която става активна от лятото, но Райола е готов да направи отстъпка до 75 милиона евро, ако Де Лихт заиграе на „Камп Ноу“.

Преди няколко дни Райола обяви пред медиите, че и той, и защитникът вярват, че е време да Де Лихт да направи „нова стъпка“ в кариерата си и да напусне „бианконерите“. Нидерландският национал премина на „Алианц Стейдиъм“ от през лятото на 2019 година, когато бе привлечен от Аякс, а договорът му е до юни 2024 година.

Според каталунския вестник „Sport“, Райола е успял да договор специално споразумение с Барселона, когато бе завършен първоначалния трансфер на бранителя в Ювентус. Информацията гласи, че Барселона може да активира клаузата за откупуването му на стойност от 75 милиона евро, докато за всеки друг клуб сумата е 120 милиона евро. 

Английският Челси също има интерес към Де Лигт, тъй като най-вероятно Антонио Рюдигер ще напусне като свободен агент през лятото.

Барса и Челси обаче ще се изправят пред сериозна конкуренция за подписа на нидералндския защитник още от Пари Сен Жермен и Байерн Мюнхен.