Отборът на Челси е водил преговори с Барселона за взимането под наем на дуото Тимо Вернер и Хаким Зиеш. Въпреки че „каталунците“ имат готовност да сключат сделка, ръководството на „сините“ е отказало да продължи преговорите, след като мениджърът Томас Тухел е обявил, че не е склонен да загуби двамата си играчи през януари, пише „Sport.es“.

Липсата на пари в Барселона търси евтини алтернативи да подсили атаката си през януари, особено, след като Шави е начело.

Директорката на лондончани Марина Грановская е била отправната точка за контакт и се смяташе, че е готова да преговаря. Но „сините“ са „ударили спирачките“, въпреки че и двамата футболисти искат повече време за игра.

Германецът има на разположение множество опции за атаката на тима и Барса се надяваше да може да изкуши Челси да пусне две от звездите си, за да могат да натрупат повече игрово време.

Вернер дойде от РБ Лайпциг за 53 милиона паунда, докато за Зиеш „сините“ платиха 37 милиона паунда от Аякс. Нито един от двамата обаче не е играл много под ръководството на Тухел този сезон, въпреки че Зиеш участва в последните мачове.

Твърди се, че Барса предпочита да привлече Зиеш, но сега изглежда, че и двамата ще бъдат отхвърлени. Въпреки това цел №1 си остава е Феран Торес от Манчестър Сити.

Нападателят на Манчестър Юнайтед Единсон Кавани също се смята за цел на Барса.