Отборът на Барселона работи по трансфер на защитника на Челси Маркос Алонсо, твърди италианският журналист Фабрицио Романо. Трансферният гуру пише в „Twitter“, че испанецът е само една от 3-4 опции в списъка, който сега бива разглеждан от ръководството на клуба.

Смята се обаче, че преговорите за Алонсо са в напреднала фаза, тъй като настоящият договор на левия бек изтича през лятото на 2023 година.

Романо допълва, че Алонсо се отнася с уважение към Челси, но приоритетът му е да се върне в Испания това лято. Барселона вече е започнал директни контакти за проучване на намеренията на самия играч и потенциалната сума, която ще плати за неговите услуги.

Както е известно, „каталунците“ вече уредиха един защитник на лондончани – става дума за централния такъв Андреас Кристенсен, като се твърди, че близо до договор с Барса е и капитанът на „сините“ Сесар Аспиликуета. И двамата биха пристигнали като свободни агенти.

Това би било пореден тежък удар по отбраната на Челси, след като и Антонио Рюдигер вече беше потвърдено, че си тръгне без пари след края на сезона. Смята се, че германецът е пред трансфер в големия съперник на Барселона – Реал Мадрид.