Още в третия си сезон на „Камп Ноу“, Френки де Йонг се оказва, че има несигурно бъдеще в Барселона. Нидерландският национал, от когото се очакваха страхотни неща, пристигна при „каталунците“ за 86 милиона евро от Аякс през 2019 година. 24-годишният полузащитник обаче не успява да показва постоянство в изявите си.

Един от основните проблеми, за които бива упрекван, е, че често „изчезва“ в големите мачове. И това беше случаят отново в сряда, тъй като Френки де Йонг нямаше какъвто и да било ефект, след като стартира срещу Реал Мадрид в полуфиналите на Суперкупата на Испания.

Бившият юноша на Аякс беше заменен на полувремето от Педри след разочароващи 45 минути, което повдигна допълнителни въпроси за бъдещето му. По-рано беше съобщено, че халфът е един от „недосегаемите“ в клуба, но това вече може да не е така.

Според „El Nacional“, Барселона вече е готов да обмисли перспективата да продаде Де Йонг, като английският шампион Манчестър Сити е фаворит за подписа му. Смята се, че мениджърът Хосеп Гуардиола е голям почитател на нидерландския полузащитник и неотдавна искаше да го привлече, но тогава президентът на „каталунците“ Жоан Лапорта.

Сега обаче испанското издание пише, че тази позиция се е променила, тъй като от Барса са отворени за преговори за негова продажба. Твърди се, че появата на младоците Гави, Нико Гонзалес и Педри е допринесла за промяната на мнението на „блауграна“ за ситуацията на халфа.

Де Йонг, от своя страна, също би бил отворен за смяна на клубната си принадлежност, ако му предложат по-добър спортен проект и ще седне да обсъди бъдещето си с Барса през лятото.

Германският шампион Байерн Мюнхен също е сред заинтересованите клубове.