Отборът на Барселона иска да направи Мохамед Салах ключовото си лятно попълнение, след като сключи многомилионна спонсорска сделка с музикалната платформа „Spotify“.

Изглежда, че испанските гиганти са решили донякъде финансовата си криза, заради която се наложи да се разделят с талисмана си Лионел Меси миналото лято. В началото на тази година обаче „каталунците“ подписаха спонсорски договор, според който ще получат 236 милиона паунда за техния стадион, който от следващия сезон ще се казва „Spotify Камп Ноу“. Това ще има даде възможност още веднъж да се опитат да привлекат някои от най-добрите играчи в Европа, като Салах оглавява списъка.

20 снимки

Египтянинът вече е заявил пред ръководството на настоящия си тим Ливърпул, че иска да продължи с преговорите за нов договор, но това няма да спре Барселона да се опита да го привлече, като изпрати оферта, която може да изкуши както играча, така и клуба. На 29-годишния нападател му остават само 14 месеца от сегашната му сделка, като собствениците на „червените“ е малко вероятно да позволят на Салах да си тръгне като свободен агент.

Нападателят е наясно с интереса на Барселона, но изчаква да види дали от „Анфийлд“ ще му предложат исканите от нето 400 000 британски лири на седмица, за да преподпише. Все още има вяра, че той най-накрая ще сложи край на всички спекулации, които витаят около бъдещето му в Ливърпул, като се съгласи да остане в Мърсисайд, където наскоро призна, че е щастлив.

Gulliver/GettyImages
100 снимки

Барса вече започна революцията в състава след идването на легендата Шави Ернандес начело на отбора след уволнението на Роналд Куман миналия октомври. „Блауграна“ направи някои важни трансфери през януари, подписвайки с Пиер-Емерик Обамеянг от Арсенал като свободен агент заедно с Феран Торес от Манчестър Сити (40 милиона британски лири), клубната икона Дани Алвес отново като свободен агент и Адама Траоре, друг бивш играч на Барса, под наем от Уулвърхемптън.

Един играч на Барселона, чието бъдеще изглежда несигурно това лято, е Френки де Йонг, като нидерландският полузащитник наскоро беше свързан с преминаване в Манчестър Юнайтед, където може да се събере с новия мениджър на „червените дяволи“ Ерик тен Хаг, след като игра под негово ръководство в Аякс.