Отборът на Барселона ще продължи  с трансферите тази зима. До този момент „каталунците“ привлякоха Феран Торес от Манчестър Сити и Адама Траоре от Уулвърхемптън, който се очаква съвсем скоро да бъде обявен официално.

Намирането на нов централен нападател обаче си остава приоритетна цел на старши треньора Шави Ернандес заради постоянните контузии на Ансу Фати и нестабилната форма на Люк де Йонг. Освен това Мартин Брайтуайт все още не е записал мач под ръководството на Шави, докато формата на Мемфис Депай също не е най-добрата.

Според близкия до Барселона журналист Жерар Ромеро, „каталунците“ имат споразумение с Пиер-Емерик Обамеянг за 6-месечен наем. Има уловка обаче, тъй като габонецът може да пристигне на „Камп Ноу“, само, ако Усман Дембеле напусне.

Алваро Мората беше първи избор на „блаугранас“ за подсилване на атаката, но Атлетико Мадрид, който държи правата на нападателя, не желаят да позволят на своя играч да премине под наем във втори тим след този в Ювентус, особено без задължителна клауза за покупка.

Ситуацията с Обамеянг в Арсенал пък остава неясна. Нападателят бе изгонен от първия отбор, след като беше лишен и от капитанската лента поради дисциплинарни причини. 32-годишният футболист отбеляза четири гола във Висшата лига този сезон в общо 12 старта.