Преди няколко дни се появиха информации, че отборът на Барселона е готов да продаде Филипе Коутиньо, но сега обаче вече е ясен и крайният срок за тази операция. Бразилецът изкара приличен сезон под наем в Байерн Мюнхев миналата година, като спечели требъл, което накара треньорът на „каталунците“ Роналд Куман да му даде втори шанс в Барса.

Бившият футболист на Ливърпул обаче изигра 13 мача във всички турнири дотук през кампанията, в които отбелязаедва три гола и даде две асистенции. Формата му обаче не е единствената причина, поради която от Барса са готови да го продадат.

Според „Sport“ каталунският гранд иска да се раздели с 28-годишния плеймейър и заради финансови проблеми в клуба. Не е тайна, че пандемията от коронавирус удари сериозно по финансите в клуба, които спешно се нуждаят от спешни средства, за да успеят да закрепят състоянието си.

Изданието пише още, че „каталунците“ са определили краен срок до 24 януари, за да продадат бразилския национал, който според портала Transfermarkt.com, е оценяван на 60 милиона евро, което е повече от двойно по-малко от сумата, която платиха за неговото привличане през януари 2018 година.

Антоан Гризман, Педри и Лионел Меси са предпочитани като „десятка“ в системата на Барса, което оставя Коутиньо в доста незавидна позиция.

Според информациите английските Арсенал, Манчестър Юнайтед, Челси и дори Ливърпул може да опитат да го привлекат.