Отборът на Барселона ще трябва да взима сериозно решение след края на сезона относно трансферната си стратегия за лятото. „Marca“ съобщава, че на „Камп Ноу“ ще трябва да избират кого да задържат измежду Усман Дембеле и Адама Траоре.

Испанецът играе като преотстъпен от английския Уулвърхемптън, като в договора между двата клуба има откупна клауза в размер на 30 милиона евро. Във вторник пък се появиха информации, че „каталунците“ нямата намерение да плащат подобна сума за крилото.

Договорът пък на Дембеле изтича в края на сезона, когато той може да стане свободен агент. На „Камп Ноу“ останаха изненадани от решението на французина да откаже да бъде продаден през януари и първоначално беше оставен извън състава до лятото. Впоследствие треньорът Шави Ернандес реши да му даде шанс и се понрави с изявите си в мачовете, в които взе участие.

Той обаче все още не е решил бъдещето си, като се твърди, че Дембеле има оферти от други клубове, но не е взел решение за продължаването на кариерата си и дори е готов да остане при „каталунците“. Неговият агент пък очаква ново предложение от Барселона преди да е станало твърде късно и се очаква финална развръзка съвсем скоро.

Заговори се, че бразилското крило на Лийдс Рафиня също се разглежда като евентуален заместник на Дембеле. Агентът на халфа е бившият играч на Барселона Деко. Той предложи на Барса да подпишат с неговия клиент в началото на сезона. „Sport“ дори твърди, че „каталунците“ са готови да пратят оферта от 42 милиона евро. Клубът от Висшата лига обаче се очаква да поиска двойно повече пари за него.

Рафиня отбеляза 9 гола и даде 3 асистенции в 28 мача за Лийдс този сезон. Договорът му с клуба е до 30 юни 2024 година.