Барселона и Валенсия постигнаха споразумение за трансфера на защитника Жейсон Мурийо, съобщават испанските издания. Двата клуба са договорили всички параметри, като единствено остава колумбийският футболист да премине медицински прегледи и да уточни своите лични условия преди сделката официално да бъде оповестена.

Барселона се опита да привлече Андреас Кристенсен от Челси, както и Даниеле Ругани от Ювентус, но каталунците на този етап получиха отрицателни отговори на техните оферти, което ги принуди да се насочат към 26-годишния защитник на Валенсия.

Колумбийският футболист не попада в плановете на старши треньора на „прилепите“ Марселино Гарсия Торал и има много малко игрово време от началото на сезона.

Мурийо вече се е сбогувал със своите съотборници от Валенсия и очаква сделката да бъде финализирана, за да може да премине медицински прегледи.

Валенсия привлече бранителя през миналото лято от Интер за сумата от 13 милиона евро. Защитникът има договор с испанския клуб до 30 юни 2022 година.

През настоящия сезон той е взел участие само в три мача – по един във всяка една от надпреварите, в които Валенсия участва.

Мурийо се очаква в близките часове да пристигне в Барселона и да премине медицински прегледи в късния следобед.

Защитникът ще премине на „Камп Ноу“ до края на сезона. Все още няма яснота дали в договора ще има опция, която да позволява на каталунците да откупят изцяло правата на 26-годишния футболист. Освен това все още не са разкрити финансовите параметри по сделката.

Официалното представяне на Жейсон Мурийо като нов играч на Барселона може да бъде отложено за след празниците, тъй като първоначалната идея беше той да бъде представен на 21 декември, но ситуацията може да наложи то да бъде отложено за 27 декември.