Барселона бави обявяването на трансфера на Клеман Ленгле от финансова гледна точка. Каталунският клуб се очаква да активира освобождаващата клауза, която е записана в договора на френския футболист със Севия. Тя възлиза на 35 милиона евро.

От Барселона искат да обявят сделката в началото на следващия месец, за да отложат ефективното плащане по нея и тя да влезе в следващата отчетна година.

Барселона отдавна има постигнато предварително споразумение с френския футболист, което ще влезе в сила веднага щом сделката бъде осъществена.

В същото време от Севиля са отправили в последния момент нова оферта към Клеман Ленгле. Френският футболист трябваше да обяви своето решение къде ще продължи кариерата си през днешния ден, но това в крайна сметка се очаква да стане в понеделник.

Ленгле трябва в следващите часове да се срещне със спортния директор на Севиля Хоакин Капарос и да го информира за своето намерение.

Със сигурност французинът ще изчака до понеделник преди официално да обяви своето решение.

Ленгле е категоричен, че офертата на Барселона е много примамлива, а освен това трансфер на „Камп Ноу“ ще бъде крачка напред в неговата кариера.