Барселона, Атлетико Мадрид и Милан са нащрек за нападателя на Челси Пиер-Емерик Обамеянг, след като габонецът не беше включен в състава на „сините“ за елиминационната фаза на Шампионската лига, пише Daily Mail.

Каталунците имаха желание да си върнат нападателя след плодотворния му период на „Спотифай Камп Ноу“ в рамките на последната година, но желанието им беше попарени от опасенията за проблеми с финансовия феърплей. Атлетико и Милан също искаха да вземат Оба-Оба в състава си, но правилата на ФИФА му попречиха да се присъедини към някой от двата тима, тъй като не може футболист да играе за трети различен клуб в рамките на един сезон, след като стартира насотящия с екипа на Барса.

40 снимки

Откакто се премести на „Стамфорд Бридж“ през август, Обамеянг не успя да се наложи в отбора на Челси. Кай Хавертц често беше използван като номер „9“, а напливът от нови попълнения през януари увеличи конкуренцията в атаката на отбора.

Мениджърът на „сините“ – Греъм Потър, похвали поведението на Обамеянг в различни моменти през този сезон и подчерта, че „той не е направил нищо лошо“, докато обясняваше решението си да го извади от състава за ШЛ. Обамеянг се присъедини към Челси с двугодишен договор, с опция за още една година, а заплатата му е над 200 000 паунда на седмица.

Самият футболист замина за Милано, след като научи, че Челси няма да разчита на него в турнира на богатите, което породи слухове за бъдещето му, но Потър сподели, че е убеден, че Обамеянг ще остане поне до края на сезона.