Отборът на Манчестър Юнайтед може да отслаби съперника си Манчестър Сити, ако закупи Френки де Йонг от Барселона, след като „каталунците“ ще искат да реинвестира парите от нидерландеца в Илкай Гюндоган и Бернардо Силва.

Де Йонг е свързван с напускане, тъй като Барселона се стреми да възстанови отбора под ръководството на Шави Ернандес, като същевременно се спасява от финансовата криза. Но въпреки това те постоянно биват свързвани с качествени играчи, които да заменят  напускащите такива.

И нидерландецът е един от тях, като Юнайтед е свързан с него откакто Ерик тен Хаг пое поста на мениджър. Барселона иска 70 милиона паунда, за да продаде Де Йонг, с намерението да инвестира парите обратно в двамата играчи на Сити, пише „Cadena SER“. Юнайтед вече прати оферта от 60 милиона паунда, която беше отхвърлена от Барселона.

Гюндоган има договор с „гражданите“ до края на следващия сезон и 31-годишният германец може да бъде продаден за сравнително скромна цена, ако успеят да му осигурят заместник. Привличането на Силва обаче няма да бъде толкова просто, тъй като 27-годишният португалец има договор до 2025 година.

Бернардо беше един от най-силните играчи във Висшата лига миналия сезон, след като беше свързан с трансфер и миналото лято. Той обаче бързо напомни на Хосеп Гуардиола какво точно може да предложи.

Но Барселона е изложен на риск да провали шансовете си за подобна сделка заради отказа си да продаде Де Йонг. Последните информации сочат, че Юнайтед вече преценява и други възможности за подсилване на полузащитата си. Според „Manchester Evening News“, „червените дяволи“ са категорични, че няма да плащат повече за Де Йонг и може да се откажат от него, ако Барселона не смекчи позицията си.