Новият спортен директор на Барселона Ерик Абидал е установил първи контакт с майката на Адриен Рабио, която е и негов агент. Според информацията на „'France Football“, двамата са провели среща във френската столица, на която Абидал се е информирал за условията, при които 23-годишният футболист е склонен да премине на „Камп Ноу“.

Вероник Рабио е уверил Абидал в желанието на нейния син да продължи кариерата си в Барселона.

От каталунския клуб опровергаха появилата се информация, като обявиха, че Абидал не се е срещал с Вероник Рабио. В същото време от Барселона потвърдиха, че Адриен Рабио попада в техните трансферни планове. Подобна сделка на този етап изглежда много сложна за реализиране, тъй като до този момент никога Пари Сен Жермен не е продавал играч на Барселона.

Барселона не крие своя интерес към френския футболист, който е с отличен профил и би паснал отлично към стила на игра на каталунците.

Договорът на Рабио с Пари Сен Жермен изтича през лятото на 2019 година, а той все още не го е подновил.

Рабио отказва на този етап да сложи подпис върху нов контракт с френския шампион, тъй като не е доволен от своя статут в клуба. Футболистът иска да получи гаранции, че ще има титулярно място в състава на Томас Тухел, което на този етап няма как да стане.

Заплатата на Рабио във френския клуб възлиза на 600 хиляди евро на месец.

От Пари Сен Жермен преди няколко месеца предложиха нови условия на Рабио, но футболистът отхвърли отправената му оферта.

Наполи и Тотнъм също проявяват интерес към Рабио.

През изминалия сезон Адриен Рабио записа 33 мача в Лига 1, в които има 2366 минути игрово време. Той успя да вкара 1 гол и направи 5 асистенции.