Ръководството на Барселона е останало удовлетворено от проявата на Марко Верати, който в разговор със спортния директор на Пари Сен Жермен Антеро Енрике е поискал да бъде продаден през летния трансферен прозорец.

Смята се, че сега шефовете на Барселона са по-решени от всякога да действат и да се опитат да привлекат италианския национал.

Според информацията на „Mediaset Premium“, каталунците вече са подготвили оферта на стойност 60 милиона евро, която ще предложат още в понеделник за италианския национал.

В сделката не е изключено Барселона да включи допълнително играч, за да нарасне предложението на Верати до 100 милиона евро.

Барселона ще има сериозна конкуренция за подписа на 24-годишния футболист, тъй като той е основна трансферна цел на Ювентус и Челси.

Смята се, че Пари Сен Жермен е склонен да се раздели с италианския футболист срещу сумата от 80 милиона евро.

L'Equipe: ПСЖ продава Верати, сложи му цена от 80 милиона

Ръководството на Барселона е реагирало бързо, след като се разбра, че италианският халф е уведомил ръководството на парижани, че иска да напусне клуба.

24--годишният Верати е силно мотивиран да премине в клуб, който има реална възможност да спечели Шампионската лига, а друг кандидат е Ювентус и Барселона. Миналият сезон Верати игра в 43 мача на ПСЖ, в които вкара 3 гола и асистира за 8. Той бе закупен от френския клуб през 2012 г. от Пескара. За националния отбор на Италия има 21 мача.