Манчестър Юнайтед е отхвърлил официална трансфернo запитване на Барселона за привличането на френския полузащитник Пол Погба, съобщават медиите на Острова.

Каталунският гранд е предложил 45 милиона паунда, плюс защитника Йери Мина и халфа Андре Гомеш за услугите на бившия футболист на Юве, но бордът на „червените дяволи” мигновено е отказал предложението на „блаугранас”.

По-рано английски The Telegraph съобщи, че агентът на играча Мино Райола е в Манчестър, за да форсира сделката около неговия клиент, но първият опит на Барселона е бил неуспешен.

Ако Юнайтед реши да продаде футболиста, то щабът на манчестърци ще има два дни да реагира и да закупи високопрофилен футболист, тъй като входящите сделки в Англия спират предстоящия четвъртък (9 август).

Испанският пазар пък ще затвори на 31-и август, което означава, че Барселона ще може да закупи Погба до края на настоящия месец, тъй като изходящите трансфери от английската Висша лига са позволени.

Предложението на Барселона се базира на желанието на английския клуб да привлече централен бранител през летния трансферен прозорец, като точно Йери Мина бе една от основните цели на Жозе Моуриньо, след като на португалеца не му бе осигурено пристигането на бранителя на Лестър Хари Магуайър.

Интерес към Погба има и от бившия му клуб Ювентус, а торинци получиха 105 милиона евро от Юнайтед през 2016 година за световния шампион с Франция.

Медиите в Италия прогнозират, че ще има втора офанзива от Барселона за услугите на Пол Погба, като каталунците ще продължат да „държат” в офертата Андре Гомеш и Йери Мина, но сумата, която биха предложили на Юнайтед е не повече от 55 милиона лири. Каталунският Mundo Deportivo пък тръби, че Райола ще направи всичко по силите му, за да прати Пол Погба на "Камп Ноу".

Манчестър Юнайтед пази в тишина плановете си за своя футболист, който е обект на интерес от страна на Барселона от края на Мондиал 2018.