Нападателят на Барселона Луис Суарес е постигнал договорка с Ювентус и ще играе за "бианконерите" от следващия сезон, съобщава Би Би Си. Уругвайският национал има договор за още една година с каталунците, но се надява да се разбере с ръководството на клуба и да премине в торинци бе трансферна сума или срещу символична такава.

По този начин 33-годишният Суарес ще стане съотборник на големия съперник на Лионел Меси - Кристиано Роналдо. Според медията трансферът на Суарес, който е близък с Меси, няма да повлияе на крайното решение на аржентинеца дали да остане на "Камп Ноу" или да смени клубната си принадлежност.

Суарес премина в Барселона от Ливърпул през 2014 година срещу 74 милиона паунда и постигна големи успехи с каталунците, за които отбеляза общо 198 гола в 283 мача. Барселона спечели требъл - титлата на Испания, Купата на краля и Шампионската лига, още в първия сезон на уругваеца с тима, а впоследствие той стигна до още три шампионски титли, три Купи на Краля и други трофеи.

Суарес ще е вторият основен футболист на Барселона, който напуска клуба след проваления сезон, след като халфът Иван Ракитич вече премина в Севиля. /БГНЕС