През лятото на 2018 година Барселона ще изслуша всяка оферта за своя полузащитник Андре Гомеш. Очевидно търпението на каталунците към португалския национал, който стана шампион на UEFA EURO 2016, явно е изчерпано.

Бившият ас на Валенсия пристигна на „Камп Ноу” след шампионата на Старшия континент в сделка, която струваше 31 милиона паунда. Тогава Барса надви големия враг Реал Мадрид в битката за подписа на играча, който обаче вече втори сезон не може да убеди критиците си.

Андре Гомеш поиска да напусне Барселона

24-годишният Гомеш напоследък получава по-чести шансове за изява, но според вестник „АС” това е измамен сигнал относно бъдещето му. „Това е жалко”, заявява източник, близък до каталунския гранд. „Той е футболист, който може да предложи толкова много на своя тим и на треньора, но ситуациите просто не се развиха в негова полза.”

Изглеждаше много вероятно Барса да продаде Гомеш още миналото лято, ала тогава Ернесто Валверде беше назначен за нов наставник и той бе готов да даде втори шанс на португалеца. Сега две мнения по въпроса явно няма и вече се търси подходящият купувач.

Андре Гомеш завърши в болницата на системи

На „Камп Ноу” се надяват потенциалното участие на Гомеш с Португалия на Световното първенство да покачи цената му. Най-сериозен интерес към футболиста има от Англия и по-специално от Манчестър Юнайтед.