Отборът на Барселона се надява, че ще успее да поднови договорите на Гави и Роналд Араухо, но има притеснения в тима, тъй като първоначалните преговори не са минали по план. Двамата талантливи играчи искат да останат на „Камп Ноу“ и клубът вярва, че скоро могат да се разберат за условия и с двамата, тъй като задържането им се е превърнало в приоритет както за ръководството, така и за треньора Шави Ернандес.

Барселона продължава да се бори с финансовите си проблеми и новите условия в договорите на двамата включват намаляване на заплатите, съобщава „Marca“. От клуба обаче настояват, че ще направят всичко възможно, за да задържат Гави и Араухо, въпреки че и двамата са привлекли интерес от различни европейски клубове.

След подновяване на договорите на Ансу Фати и Педри, Барселона иска да обвърже още двама от основните си играчи. От своя страна и Гави, и Араухо са доволни от ролята си в отбора и искат да останат при „каталунците“. Въпреки това те също искат да се чувстват оценени, като по тази причина имат желание заплатите им също да отразяват приноса им на терена.

Настоящите им договори изтичат през лятото на 2023 година, като Араухо има 25 мача през този сезон, докато Гави е взел участие в 18 двубоя.

Все още няма определена дата за следващите срещи, но не се очаква това да отнеме много време преди всички страни отново да договорят условията, тъй като Барселона иска да избегне неприятни изненади.

Междувременно договорът на Сержи Роберто изтича това лято и неговият представител скоро ще се срещне с Барселона, за да започне нови преговори за потенциално му удължаване.