Отборът на Барселона продължава преследването на нападателя на Интер Лаутаро Мартинес. Двата отбора трудно намират общ език по темата за самата сделка, но този път „каталунците“ са готови да подходят по нов начин.

Според местното издание „Sport“ от Барса са готови да предложат своя футболист Жуниор Фирпо плюс доплащане, за да намалят частично парите, които ще бъдат дадени в брой при евентуалната сделка.

Испанецът Фирпо пък бе привлечен миналото лято от Бетис за 18 милиона евро, но към момента не оправдава очакванията да бъде сериозна конкуренция на Жорди Алба.

Барселона пък ще се опита да усили атакуващата си мощ, като освен Лаутаро Мартинес, в списъка попада още и бившият техен нападател Неймар. За този цел обаче „каталунците“ ще трябва да си осигурят сериозни финанси и търсят всевъзможни начини да свалят цената на аржентинския нападател. Той има клауза за откупуване на стойност от 111 милиона евро, която обаче е валидна до средата на юли месец. През настоящата кампания Лаутаро има 31 мача за „нерадзурите“ във всички турнири, както и 16 гола и 4 асистенции.

Според информациите обаче Интер не се интересува от опцията, при която Барселона ще даде един от своите играчи и парична компенсация за Мартинес.