Защитникът на Манчестър Сити Ерик Гарсия най-вероятно ще подпише своя договор с Барселона през месец април и по този начин ще се превърне в първото попълнение в новата ера на Жоан Лапорта начело на „каталунците“, съобщава вестник „Sport“.

Централният браните премина при „гражданите“ именно от испанския гранд през лятото на 2017-а след цели девет години в изключително известната школа на тима „Ла Масия“. След пристигането си в отбора на Хосеп Гуардиола той впечатли с изявите си и на него се възлагаха големи надежди за бъдещето.

Гарсия обаче отказа да преподпише своя контракт и в крайна сметка през предстоящото лято ще се завърне в родния си тим без трансферна сума. Именно неговото завръщане при „каталунците“ се превърна и в повод за скандал между Лапорта и временния президент на тима Карлес Тускетс, но в крайна сметка след поемането на президентството Лапорта одобри трансфера.

Това до голяма степен напомня на историята на един от лидерите на тима в момента - Жерар Пике, който се завърна преди години в Барселона след престой при градския съперник на Сити - Манчестър Юнайтед. През този сезон Гарсия е записал едва четири двубоя във Висшата лига.