От Барселона отново са обявили пред крилото Усман Дембеле, че трябва да си намери друг клуб преди затварянето на трансферния прозорец този месец, въпреки желанието на играча да остане. Представителите на Дембеле - Муса Сисоко и Марко Лихтщайнер, се срещнаха с треньора на „каталунците“ Шави Ернандес и техническия директор Жорди Кройф за финални разговори относно бъдещето му.

Агентите му затвърдиха позицията си, че Дембеле иска да играе за Барселона поне до края на договора си и е на 100 процента отдаден на каузата. Той също така е готов да удължи договора си, който изтича през лятото, но не при настоящите условия, които бяха предложени, което включва значително намаляване на заплатата му.

Но от „Камп Ноу“ отново са били пределно ясни, че ако французинът не подпише при вече поставените вече условия, трябва да намери друг клуб, който да го купи и те ще му помогнат да го направи. Остава да видим обаче кой може да си го позволи на сегашния пазар. Пари Сен Жермен и няколко от най-големите отбори във Висшата лига са единствените, които могат да му дават желаната заплата.

„Sky Spots“ пише, че Ливърпул, Челси, Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити не са на пазара за играч от неговия профил през този месец, което прави все по-вероятно той да остане на „Камп Ноу“ и след 31 януари.

Според каталунското издание „Sport“ пък треньорът Шави бил повече от ясен пред мениджърите му: или Дембеле веднага подписва нов контракт, или повече няма да играе. Това означава, че дори французинът да остане в Барса и след крайния срок този месец без нов договор, до лятото той няма да запише нито минута игра.

Междувременно тази сутрин Дембеле се появи за тренировка. Играчите бяха получи 2-дневна почивка, тъй като следващият им мач е чак на 6 февруари.

Барса иска да привлече други играчи и има интерес към бившия си юноша Аама Траоре, който е цел и на Тотнъм, но в момента не могат да регистрират нови играчи, докато други не напуснат. Тази ситуация също така направи малко вероятно Алваро Мората да се присъедини към „каталунците“ до края на сезона.

Барселона също са провели разговори с друга трансферна цел на „шпорите“ - Франк Кесие за предварително споразумение от лятото, но нищо не е било договорено с играча, противно на някои информации по-рано тази седмица.