Футболистът на Реал Сосиедад – Александър Исак е попаднал в полезрението на Барса, това информира програмата на радио SER „Catalunya Què t'hi Jugues“. 20-годишният нападател обаче е считан като план Б, ако клубът не успее да сключи сделка, за да доведе първия си избор Лаутаро Мартинес от Интер през лятото.

През този сезон шведът Исак е в изключителна форма, след като може да се похвали с 14 гола в 34 мача. Той е герой за Реал Сосиедад в Копа дел Рей с шест гола в седем мача, като тимът му достигна и финала на турнира.

Исак е висок, има прекрасен баланс, добра работа с краката, може да играе по крилото и с гръб към вратата. Той притежава всички качестма, за да стане нападател от световна класа и затова е в списъка на някои от най-големите клубове в Европа.

Шведският национал има клауза за освобождаване от 70 милиона евро. Бившият му клуб Борусия Дортмунд, обаче, може да го купи обратно за само 30 милиона евро през лятото на 2021, 2022 и 2023 година.

Цената това лято за всички е 70 милиона евро и Барселона може да обмисли този вариант, ако не успеят да убедят Интер да пуснат Лаутаро при тях.