В Барселона продължават да се надяват, че съвсем скоро ще успеят да осъществят няколко продажби на ненужни футболисти, за да съберат нужните средства за входящи трансфери. От доста време от „Камп Ноу“ водят разговори с Ювентус за полузащитника Франк Кесие.

Медии в Испания и Италия съобщават, че двете страни дори са постигнали договорка за халфа, като „биаконерите“ ще вземат котдивоареца под наем със задължителна клауза за откупуването му срещу 15 милиона евро. Сделката обаче все още не е завършена, тъй като Кесие засега отказва да се завърне в Италия, тъй като предпочита да премине в тим от Висшата лига.

Ювентус продължава да изчаква ситуацията и с идея, че ако все пак преминаването на халфа в Англия не се осъществи, то те ще са готови да завършат сделката.

В Барселона продължават да се нуждаят от свежи средства, за да могат да регистрират новите договори на Гави, Роналд Араухо, Иняки Пеня, Маркос Алонсо и Сержи Роберто, както и новите попълнения Ориол Ромелу, Илкай Гюндоган и Иниго Мартинес.