Играещият под наем във Виляреал Карлос Бака сподели, че се надява да остане в отбора за постоянно. Очевидно таранът няма никакво желание отново да облече екип на тима, който все още притежава правата му – италианския Милан.

С фланелката на „жълтата подводница” нападателят стана първият колумбиец, който успява да вкара 10 и повече гола в топ 5 първенствата от Европа в 6 последователни сезона. Той бе точен от дузпа при загубата с 1:2 от Бетис.

„Много съм щастлив тук и искам да остана”, сподели 31-годишният Бака пред мадридския вестник „АС”. „Надявам се двата клуба да постигнат споразумение. Така ще е най-добре за всички.”

През лятото за Бака не остана място в Милан след мащабната селекция и бледото му представяне през сезон 2016/2017. През януари миналата година той можеше да напусне отбора, като тогава имаше предложения от Китай.

Сега Виляреал разполага с опция да направи трансфера му постоянен срещу 15 милиона евро. Според „Калчомеркато” испанците ще се опитат да договорят поне някаква отстъпка в цената, щом сезонът приключи.