Германският шампион Байерн Мюнхен ще се сблъска с конкуренция от множество клубове от Висшата лига в битката за подписа на полузащитника Жоао Палиня от Фулъм, пише The Telegraph. 28-годишният португалец беше близо до трансфер на „Алианц Арена“ през лятото, но в последния момент сделката пропадна.

Сега британското издание твърди, че най-малко два клуба от Висшата лига също проявяват интерес към Палиня, който се утвърди като един от най-добрите халфове в дивизията след трансфера си от Спортинг Лисабон през юли 2022-а година.

Халфът подписа нов договор с Фулъм през септември, обвързвайки се с клуба до 2028-а година, след като преминаването в Мюнхен се провали. Това обаче няма да спре заинтересованите тимове да се опитат да го вземат през януари или следващото лято.

Байерн се съгласи да плати сума от около 60 милиона паунда за Палиня по-рано тази година и халфът дори отлетя за Мюнхен за медицински прегледи, но сделката се провали, тъй като Фулъм не успя да му намери подходящ заместник навреме в последния ден от трансферния прозорец.