Полузащитникът Френки де Йонг ясно разкри намерението си, че иска да остане в Барселона, но това не означава, че няма клубове, които не спират да се интересуват от него. Един от тях е Байерн Мюнхен, твърди „Sport“.

„Баварците“ изглеждат като доста примамлив проект, но отбори от Висшата лига също са готови да се хвърлят отново за нидерландеца, след които са Манчестър Юнайтед и Челси.

Де Йонг обаче планира да изпълни договора си с Барса, въпреки че клубът ще се опита да намали заплатата му рано или късно. Това трябва да се случи скоро, защото иначе каталунците  ще имат отново проблеми със заплатите през лятото. Барселона оценява високо качествата на Де Йонг, но също така смята, че заплатата му е „сериозна завишена“. Халфът обаче смята, че вината не е негова.

Барса преговаряше с Ман Юнайтед през лятото за продажбата на Де Йонг, но играчът не пожела да премине на „Олд Трафорд“.

В същото време в Байерн са убедени, че каталунците ще трябва да продадат полузащитника след края на сезона и поради тази причина той може да бъде закупен на прилична цена, тъй като ще остава една година от договора му през идното лято. Барселона пък смята, че ще пристигне голяма оферта за Де Йонг в края на кампанията.