Преди мача за Суперкупата Юлиан Нагелсман се оплака, че Байерн Мюнхен не може да привлече футболистите, които иска заради усложненията в икономическата ситуация произтекли от коронавирус пандемията.

Нагелсман обаче може да е спокоен. Спортният директор на клуба Хасан Салихамиджич работи по привличането на три от най-перспективните младоци в Бундеслигата. Ето кои са те.

Gulliver/GettyImages
14 снимки

Флориан Вирц

Считан е за един от най-обещаващите офанзивни халфове в света. Юноша е на Кьолн, но проби при  мъжете с Леверкузен. С екипа на „аспирините“ той стана четвъртият най-млад дебютант в Бундеслигата и втория най-млад футболист с гол в елита на Германия. Вирц е играл за всички формации на Бундестима от U15 до U21, а с юношите до 21 години спечели европейска титла. Договорът му с Леверкузен е до 2026 г., а цената му според експертите е в диапазона на 45 милиона евро. Според „Sportbild“ от Байерн вече са говорили с бащата на Вирц  и сделката с него е планирана за лятото на 2023 г.

Флориан Вирц

източник: Gulliver/GettyImages

Ридле Баку

23-годишният десен халф-бек вече дебютира за мъжката формация на Бундестима. Байерн проявяваше интерес към него, още докато бе в Майнц 05, но тогава на баварците 10 милиона евро за него се видяха твърде много, и той отиде в във Волфсбург. Там обаче оправда цената си със силни изяви, както във фаза атака, така и в защита. Договорът му с „вълците“ е до 2025 г, а трансферната му котировка му в момента е в порядъка на 25 милиона евро.

Ридле Баку

източник: Gulliver/GettyImages

Флориан Нойхаус

Нойхаус е класически вътрешен халф. Той е роден на 40 километра от Мюхен и е юноша на другия местен тим Мюнхен 1860. На 24-години натрупа достатъчно опит и вече има в актива си 6 мача и 2 гола за мъжете на Германия. Освобождаващата клауза по договора му с Борусия Мьонхенгладбах е 40 милиона евро. Говореше се, че Байерн може да я плати още това лято, но това може да стане следващата година.

Флориан Нойхаус

източник: Gulliver/GettyImages