Байерн Мюнхен съвсем скоро ще открие своята офанзива за крилото на Атлетико Мадрид Яник Ферейра Караско. Според френския вестник „Л'Екип” баварският гранд е готов да изсипе 50 милиона евро за белгийския национал.

Ако германският шампион реализира тази сделка, това означава, че слага край на интереса си към Алексис Санчес. Интересът към Караско се дължи главно на треньора Карло Анчелоти, който е виден почитател на 23-годишния футболист. Италианецът работи сериозно по подмладяването на атаката, където вече бяха привлечен Серж Гнабри и офанзивният халф Корентен Толисо (последният срещу 41,5 милиона евро).

Ювентус със запитвания за звезда на Атлетико

Байерн вече работи приоритетно по други варианти, а не по привличането на Алексис Санчес. Чилиецът сащиса всички на „Алианц Арена” с финансовите си претенции, тъй като поиска годишна заплата от 25 милиона евро, за да заиграе там.

Ходът с Караско също няма да е от лесните, тъй като трансферното вето над Атлетико на практика поставя испанския тим пред невъзможността да намери адекватен заместник на белгиеца през лятото.