Германският шампион Байерн Мюнхен ще има доста натоварени следващи няколко дни. Очаква се голмайсторът на тима Роберт Левандовски, който днес започна подготовка с „баварците“, да напусне до края на седмицата, твърди „ Sky in Germany“.

Информацията гласи, че германският клуб ще приеме последната оферта на Барселона за поляка, която ще бъде в размер на 50 милиона евро плюс бонуси. Още в понеделник каталунското издание „Sport“ написа, че подобна оферта от страна на Барса вече е пристигнала на „Алианц Арена“.

До момента Байерн настояваше за 60 милиона евро за своя голмайстор. С включените бонуси последното предложение на Барса се доближава до това изискване.

„Баварците“ обаче имат и друга причина да приемат това предложение. На „Алианц Арена“ искат да използват парите от продажбата на Левандовски за трансфера на защитника Матайс де Лихт, за когото Ювентус иска минимум 80 милиона евро плюс бонуси, съобщава пък „Sky in Italy.“

Спортният директор на Байерн Хасан Салихамиджич беше в Торино в понеделник, където лично преговаряше за нидерландския бранител с представители на „биаконерите“.

Левандовски от доста време настоява, че иска да опита ново предизвикателство и настоява за трансфер на „Камп Ноу“. В същото време пък желанието на Де Лихт, към когото интерес има и от страна на Челси, е да премине само на „Алианц Арена“.