Германският първенец Байерн Мюнхен от доста време имаше интерес към защитника на Барселона Роналд Араухо, но през януари каталунците отказаха да преговарят. През лятото баварците обмисляха планираха отново да го привлекат, въпреки че сега Diario Sport пише, че нов централен бранител не е приоритет за отбора от „Алианц Арена“, тъй като тимът трябва да се подсили на други позиции.

През този сезон ясно се видяха проблемите на Байерн в защита. От баварския клуб смятаха, че са налице всички условия да го подпишат с уругваеца поради финансовите проблеми, които Барса има и, защото могат да предложат повече от двойно по-висока заплата на бранителя. Смята се, ч германският отбор дори вече е говорил с футболиста, но са получили ясен отговор, че Ааухо е дал приоритет на нов договор с Барселона.

Идеята на Байерн беше да се изчака преговорите на бранителя с каталунците, за да предприемат конкретни действия. Очакванията бяха баварците да предложат оферта от близо 100 милиона евро, която да изкуши испанския шампион да го продаде. Сега обаче нещата са се променили, защото защитата на Байерн се справя по-добре и, защото клубът ще трябва да инвестира много пари в полузащитата и за нов ляв бек, тъй като Алфонсо Дейвис е близо до трансфер в Реал Мадрид.

Араухо продължава да се надява да играе за Барселона, но оставя отворена възможността да изслуша и други оферти в бъдеще. Договорът на уругваеца е до лятото на 2026-а година и в момента получава една от най-ниските заплати в състава на „Блаугранас“. Спортният директор Деко вече се е срещнал с агентите на защитника, за да обсъди новото споразумение, но проблемите с лимита на заплатите в клуба са сериозна пречка. Уругваецът знае, че ще трябва да направи известни компромиси, ако иска да остане на „Камп Ноу“, въпреки че всичко ще зависи от това дали разликите в исканията му и предложението на клуба не са огромни.

В Байерн са категорични, че трансфер на Араухо може да се осъществи, само ако един от настоящите им защитници Матайс Де Лихт, Даю Упамекано и Ким-мин Дже бъде продаден за сериозна сума. В Барса са спокойни, защото бранителят има договор до 2026-а година и клауза за откупуване от 1 милиард евро.