Германският шампион Байерн Мюнхен е набелязал трима потенциални дългосрочни заместници на своя вратар Мануел Нойер. 37-годишният страж подписа 12-месечно удължаване на своя контракт до лятото на 2025-а година през миналата седмица.

Германският национал беше ограничен до само 16 изяви във всички турнири през миналия сезон, тъй като счупи крака си докато кара ски през декември. Той се завърна на терена през октомври и оттогава е записал седем участия за баварците. Нойер веднага се завърна в стартовия състав на Байерн, за да докаже, че все още разполага с всичко необходимо, за да се състезава на най-високо ниво. Нов договор подписа и резервният вратар Свен Улрайх.

В ръководството на клуба обаче вече са започнали да проучват опциите за дългосрочен наследник на Нойер. Вратарят на Милан Майк Мейнян, швейцарският национал Грегор Кобел и Александър Нюбел са сред обмисляните варианти.

Нюбел в момента е под наем в Щутгарт именно от Байерн и записа добри мачове през сезона до момента. Журналистът на германската версия на Sky Sports Флориан Плетенберг обаче твърди, че стражът на Борусия Дортмунд Кобел е идеалният кандидат да заеме позицията на Нойер.

„Ние наистина вярваме, че той (Кобел) може да наследи позицията на Мануел Нойер в даден момент“.

Междувременно, клубната икона Томас Мюлер се очаква да остане на „Алианц Арена“ и след изтичането на настоящия му договор през лятото на 2024-а година.