Вратарят Александър Нюбел ще остане под наем в Монако поне до лятото и няма да се завърне в клуба, който притежава правата му Байерн Мюнхен през януари. Германският шампион търси варианти за заместник на Мануел Нойер, който ще пропусне остатъка от сезона след като счупи крака си по време на ски ваканция.

„Трансфер на Нюбел не стои на дневен ред. Александър ще играе в Монако през втората част от сезона“, заяви агентът на футболиста Щефан Бакс пред телевизионния канал Sky Sports.

Това означава, че стражът на Борусия Мьонхенгладбах Ян Зомер се превръща в още по-сериозна цел за Байерн. Договорът на Зомер с настоящия му клуб изтича през юни.

Според журналистът на германската версия на Sky Sports – Флориан Платенбърг, съобщава, че тази седмица ще има решителни преговори за Зомер. Гладбах в същото време ще се опита да си осигури услугите на вратаря на Монпелие Йонас Омлин, като сигналите за подобна сделка са положителни.

Ако в крайна сметка обаче не се стигне до трансфер на Ян Зомер от Борусия Мьонхенгладбах в Байерн Мюнхен, се очаква на вратата на шампионите за мача срещу РБ Лайпциг да застане досегашният резервен страж на тима Свен Улрайх.