Германският шампион Байерн Мюнхен отново проявява интерес към Трево Чалоба от Челси, така и към Жоао Палиня от Фулъм. Предпочитанието на старши треньора Томас Тухел е да подпише и с двамата още през януари, тъй като смята, че те могат да направят разликата от миналия сезон, пише The Independent.

Тухел е доволен от отбора си, но вярва, че нещо липсва в центъра на терена и добрите им резултати, а причината е, че липсва креативност в халфовата линия. Още през лятото наставникът искаше да реши този проблем, но тогава приоритет беше привличането на Хари Кейн.

В последния ден от летния трансферен прозорец Байерн и Фулъм се бяха разбрали за Палиня, който дори летя до Мюнхен за медицинските прегледи, но сделката пропадна в последния момент, след като „котиджърс“ не успяха да му намерят заместник. Сега баварците ще трябва да се предоговорят с лондончани, тъй като е по средата на сезона и 28-годишният португалски халф е от основно значение да играта на Фулъм под ръководството на сънародника му Марко Силва.

Трансферът на Чалоба може да бъде по-лесен, тъй като Челси иска да събере средства от продажба за нови попълнения през януари. Тухел е почитател на 24-годишния Чалоба от времето му на „Стамфорд Бридж“. Бранителят все още не е играл за „сините“ във Висшата лига този сезон, след като беше замразен от новия мениджър Маурисио Почетино.