Ръководството на Байерн Мюнхен се е концентрирало върху осъществяването на трансфера на Никола Пепе от Лил. От германския клуб се надяват да успеят да финализират сделката за играча в близките седмици. Нападателят е приоритетна цел на баварския град.

Байерн иска да си гарантира услугите на Пепе и да изпревари конкурнтите си за неговия подпис.

Само преди няколко седмици един от скаутите на Байерн Мюнхен Лаурен Бусе е посетил мач на Лил, за да гледа за пореден път на живо изявите на Пепе и да разговря с шефовете на френския клуб.

Според информацията на „beIN“, от Байерн са готови да платят близо 80 милиона евро за нападателя от Кот д‘Ивоар, който е един от най-големите звезди на Лига 1 през този сезон.

Баварците ще притиснат Лил за да подпишат с Пепе.

Никола Пепе е отличен вариант за Байерн Мюнхен. Неговите 17 гола и 8 асистенции в Лига 1 през този сезон не само го правят един от най-горещите играчи във Франция, но и в цяла Европа.

Трансферната сума от 80 милиона евро може би изглежда малко голяма, но със сигурност може да бъде много по-лошо в днешния трансферен пазар. Ако баварците всъщност са готови да платят толкова много за него, те без съмнение го виждат като перфектно допълнение към крилата им и се надяват да сключат сделка, за да изпреварят своите конкуренти.