Германският шампион Байерн Мюнхен сее договорил със защитника на Тотнъм Ерик Дайър, който ще подсили баварците този месец, твърди журналистът на германската версия на Sky Sports – Флориан Платенберг. Според неговата информация, идеята е англичанинът да бъде привлечен с постоянен трансфер, но все още не е взето окончателно решение.

Байерн продължава да проучва и други възможности, но старши треньорът Томас Тухел иска нови попълнения възможно най-бързо, така че Дайър може да заиграе на „Алианц Арена“.

Шампионът на Германия проявяваше интерес към Дайър още в края през лятото, като през цялото време баварците са поддържали контакт с бранителя. Важно за Тухел е обстоятелството, че Дайър може да играе и като дефанзивен полузащитник, а Байерн така и не успя да привлече такъв играч през летния прозорец. Неговата поливалентност ще донесе повече дълбочина в състава.

Английският национал има едва четири мача за Тотнъм от началото на сезона. Байерн беше свързван и с централния защитник на Фулъм Тосин Адрабийо, но според Плетенберг, тези слухове не отговарят на истината.