Германският шампион Байерн Мюнхен се оглежда активно за заместник на своя вратар Ян Зомер, който е близо до трансфер в италианския Интер. Важно уточнение е, че всеки нов страж трябва да е подготвен и да седне на скамейката в даден момент, тъй като капитанът Мануел Нойер все още не е възстановен напълно, но скоро се очаква да бъде готов за игра.

Първото име в списъка на баварците е това на вратаря на Брентфорд - Давид Рая, твърди журналистът Фабрицио Романо. Съобщава се, че баварците да готови да плати 45 милиона евро за 27-годишния испанец. Рая игра във всички 38 мача във Висшата лига през миналия сезон, като допусна 46 гола и запази 12 „чисти“ мрежи.

Бившият вратар на Арсенал - Войчех Шчесни, е друга цел на Байерн Мюнхен, тъй като Ювентус е готов да продаде полския национал. Той има договор до юни 2025-а година, но според La Repubblica, спортният дирерктор на „биаконерите“- Кристиано Джунтоли е напуснал лагера на отбора в Съединените щати, за да се опита да постигне сделка с Байерн. 33-годишният Шчесни има 217 мача за „старата госпожа“, откакто подписа с Ювентус през 2017-а година.

Третата опция пред Байерн е бившият вратар на Манчестър Юнайтед – Давид Де Хеа, гласи информация на Sport Bild. Все още не е ясно каква заплата евентуално ще поиска испанецът, след като до този момент получаваше по почти 20 милиона паунда на „Олд Трафорд“. Той напусна „червените дяволи“ след 12 години вярна служба, тъй като не успя да се разбере с ръководството за нов договор, а англичаните привлякоха Андре Онана от Интер за негов замеснтик.

Гиорги Мамардашвили от Валенсия и Роберт Санчес от Брайтън също се споменават като варианти за Байерн, но към момента двамата не се смятат за приоритет на „Алианц Арена“.