Германският шампион Байерн Мюнхен продължава да търси нов вратар заради продължаващото възстановяване на своя капитан Мануел Нойер. Както е известно, през зимата баварците привлякоха Ян Зомер от Борусия Мьонхенгладбах, но швейцарецът беше продаден на италианския Интер съвсем наскоро.

Журналистът на Sky Sports – Флориан Платенберг, сега пише, че изненадващата нова опция за вратарския пост на Байерн е стражът на Манчестър Сити Щефан Ортега, който вече е новата топ цел на ръководството, които са го обсъдили и с треньорския щаб.

Съобщава се, че през последните дни са били проведени разговори с обкръжението на 30-годишния германец. Въпреки това, мениджърът на „гражданите“ – Хосеп Гуардиола, няма желание да се разделя с подгласника на титуляра Едерсон, тъй като е доволен от него и дори иска клубът да го задържи и след 2025-а година, когато изтича договорът му на „Етихад“, допълва Платенберг.

Сега обаче решението дали се присъедини към Байерн е на самия Ортега, тъй като баварците все още иска да вземат заместник на Зомер въпреки много доброто представяне на Свен Улрайх.

Ортега пристигна на „Етихад“ миналото лято от Арминия Билефелд и през сезон 2022/2023 записа общо 14 мача във всички турнири, като в тях допусна 7 гола и запази 9 „сухи“ мрежи.

За вратарския пост на „Алианц Арена“ се спряга още и бившият вратар на Манчестър Юнайтед – Давид Де Хеа, който е свободен агент, но едва ли испанецът би одобрил да седне на пейката, когато Нойер е напълно възстановен.