Ръководствата на английския Тотнъм и германския Байерн Мюнхен все още не могат да се споразумеят за трансферната сума за нападателя на „шпорите“ Хари Кейн, но преговорите продължават, съобщава британското издание на спортния портал The Athletic.

Според изданието, разликата в оценката на нападателя между двете страни е около 25 милиона лири. От Байерн вече отправиха две оферти - за 60 и за 68,5 милиона лири, които бяха отхвърлени от президента на Тотнъм Даниел Леви. Въпреки липсата на пробив до момента изпълнителният директор на Байерн Ян-Кристиан Дреезен и техническият директор Марко Непе остават в Лондон, за да продължат преговорите.

Смята се, че лондончани искат поне 100 милиона паунда за реализатор номер 1 в историята на клуба, който според информациите е готов да говори официално с Байерн при договорка на сумата. Тотнъм ще настоява и за клауза за връщане на футболиста в северен Лондон, ако Кейн се завърне във Висшата лига. Байерн ще трябва да счупи трансферния си рекорд, за да подпише с офанзивния футболист – в момента той е 68.5 милиона паунда, платени на Атлетико Мадрид за Люка Ернандес през 2019-а година.

Журналистът Флориан Платенберг обаче дава нова информация, според която баварците са готови с третата си оферта, която ще е на стойност от около 95 милиона евро с включени възможни бонуси, а Кейн ще подпише договор до 2028-а година. Без съмнение той щеше да стане най-добре платеният на „Алианц Арена“.

Все още няма планирана нова среща между Байерн и Леви, но всички страни са уверени, че ще постигнат споразумение. Кейн, който преди дни навърши 30 години, е основният приоритет в лятната селекция на германците.

Френският шампион Пари Сен Жермен също смята, че е в борбата за подписа на Кейн, ако Тотнъм реши да се раздели с нападателя. Парижани обаче категорично нямат намерение да наддават за английския национал.