Германският шампион Байерн Мюнхен и Челси следят ситуацията с вратаря на Арсенал - Аарън Рамсдейл, пише Daily Mail.

Според изданието, бъдещето на английския национал на „Емиратс“ е под въпрос, след като мениджърът на „артилеристите“ реши да заложи на Давид Рая при победата над Евертън с 1:0 в неделя, когато испанецът направи своя дебют за лондончани. Това наложи Рамсдейл на седне на резервната скамейка. Това решение повдигна въпроси относно дългосрочните планове на Артета и за двамата вратари. При привличането на Рая Артета подчерта, че няма номер едно на нито една позиция.

Daily Mail добавя, че положението на Рамсдейл вече е интересно за редица отбори, като Челси и Байерн Мюнхен са сред онези, за които се предполага, че следят развитието на ситуацията на фона на усещането, че Рая вероятно ще измести английския национал на някакъв етап от този сезон. Рая беше привлечен на „Емиратс“ под наем от Брентфорд, като има опция и за неговото откупуване след края на кампанията.

През лятото пък Челси привлече Роберт Санчес от Брайтън, след като продаде Едуар Менди на Ал Ахли и даде под наем Кепа Арисабалага на Реал Мадрид, но остава отворен за укрепване на тази позиция.

Не е тайна, че пък Байерн търси дългосрочен наследник на Мануел Нойер, който навършва 38 години през март догодина. Баварците продадоха Ян Зомер на Интер, а в клуба беше привлечен Даниел Перец, а титуляр в момента е Свен Улрайх до възстановяването на Нойер.