Германските грандове Байерн Мюнхен и Борусия Дортмунд са последните клубове, които следят звездата на Саутхемптън Армандо Броя. 20-годишният албански нападател е истинско откритие на „Сейнт Мерис Стейдиъм“ този сезон, където играе под наем от Челси.

Попадението, което отбеляза при победата с 3:2 миналата седмица над Тотнъм беше шестият му гол във Висшата лига и осми във всички турнири през тази кампания. Мениджърът на „светците“ Ралф Хазенхютл би искал да запази Броя за още един сезон или да го привлече за постоянно, но това изглежда все по-сложна задача.

Доста от големите клубове следят развитието на нападателя, като това не изключва Байерн и Борусия Дортмунд, пише „Sun“. Челси възнагради Броя с нов петгодишен договор преди да го даде под наем на Саутхемптън, но на „Стамфорд Бридж“ все още го виждат като част от тима в бъдеще.

Изданието допълва, че едва ли мениджърът на „сините“ Томас Тухел желае да се раздели с албанеца през лятото, особено с проблемите на настоящите му нападатели Ромелу Лукаку и Тимо Вернер.

Арсенал също е обсъждан като възможна дестинация за Броя, но дори и от Челси да са готови да пуснат Броя, е много съмнително, че биха го продали на директен съперник в Англия.