Една от най-големите трансферни саги за лятото може да придобие нов обрат. До съвсем скоро се твърдеше, че полузащитникът на Барселона Френки де Йонг е пред трансфер в отбора на Манчестър Юнайтед. Нидерландецът е основна цел на новия мениджър на „червените дяволи“ Ерик тен Хаг, който му беше треньор в Аякс.

В последните дни обаче се писа, че халфът няма желание да се присъедини към английския гранд, особено и, след като той отпътува с тима на „каталунците“ за турнето им в САЩ. Президентът на Барса Жоан Лапорта пък опроверга информациите, че на „Камп Ноу“ са принудени да продадат Де Йонг, за да стабилизират финансите и да могат да регистрират новите си попълнения. 

Интерес към 25-годишния полузащитник имаше и от Челси, но сега „Sport“ съобщава, че Де Йонг има желание за трансфер, но не и в Англия. Според каталунския вестник нидерландския национал  би приел да напусне Барселона, само ако може да премине в Байерн Мюнхен.

Смята се, че стилът на игра на „баварците“, близостта до неговата родина, самата конкуренция и истинските стремежи в Шампионската лига са някои от аспектите, които биха го накарали да обмисли варианта да премине на „Алианц Арена“. Още една причина за подобно развитие би било и почти сигурното преминаване на бившия му съотборник в Аякс Матайс де Лихт от Ювентус в Байерн.

Проблемът, който спортният директор на Барса Матео Алемани обаче има с „баварците“, е лошите отношения между клубовете заради аферата с Роберт Левандовски. Германският отбор смята, че Барса не е действал правилно в преговорите с нападателя. Както е известно, в събота „каталунците“ официално обявиха привличането на полския национал. Затова и от Байерн са готови да си отмъстят на Барселона, като отмъкнат Де Йонг. 

Старши треньорът на Барселона Шави Ернандес смята да разчита на Де Йонг и през новия сезон, но до края на трансферния прозорец има достатъчно време, за да се случи нещо изнендващо.