Германският шампион Байерн Мюнхен има интерес към футболиста на Манчестър Сити – Кайл Уокър, твърди журналистът на германската версия на Sky Sports – Флориан Платенберг. Според него, баварците следят изкъсо ситуацията му, тъй като крайният защитник се очаква да напусне „гражданите“ през лятото.

Към момента Байерн не осъществявал контакт нито с Уокър, нито с представителите му, но го следи отблизо и е в готовност да направи своя ход. Още повече, че се очаква Бенжамен Павар да си тръгне от „Алианц Арена“ до началото на новия сезон и баварците ще се наложи да му търсят заместник.

Gulliver/GettyImages
45 снимки

По-рано се появиха информации от Острова, че Ман Сити може да се раздели с шестима играчи, в това число и 33-годишният десен защитник, който има договор с „небесно-сините“ до края на следващия сезон.  

През изминалата кампания Уокър записа 39 мача във всички турнири, в които се отчете с една асистенция и три жълти картона. Той стана шампион във Висшата лига и Шампионската лига, а също така вдигна и ФА Къп с Ман Сити за последните 12 месеца. В  момента е оценяван на около 15 милиона евро.