Ръководството на Байерн Мюнхен се надява да се срещне с президента на Тотнъм Даниел Леви в понеделник в последния си опит да подпише с голмайстора на „шпорите“ - Хари Кейн, пише The Telegraph.

Както е известно, изпълнителният директор на баварците - Ян-Кристиан Дрийсен и техническият директор - Марко Непе, пристигнаха в петък в Лондон за нов кръг от преговори с Леви. Президентът на Тотнъм обаче в последния момент е отказал да се срещне с делегацията, но е уточнил, че само отлага срещата за началото на следващата седмица, а не отрича възможността тя да се проведе. Баварците от своя страна също приели новата възможност и дали ясен знак, че могат да изчакат още няколко дни, за да осъществят голямата си цел.

Фактът, че Леви очевидно е готов да преговаря с Байерн, се смята за изключително важен в Германия, където остават очакванията, че Кейн ще осъществи трансфера си на „Алианц Арена“, пише Bild.

The Telegraph пък допълва, че Байерн също може да има асо в ръкава си в лицето на 18-годишния нападател Матис Тел, към когото според източници в родната му Франция, Тотнъм е отправил запитвания през това лято. Тел има шест гола в своите 28 мача с екипа на баварците в първия си сезон за клуба.

Смята се, че Байерн е готов да плати 100 милиона евро, за да привлече Кейн това лято, но също така в клуба са уверени, че могат да привлече нападателя, който отпразнува своя 30-ти рожден ден в петък, през януари, когато той може да подпише предварително споразумение с баварците, тъй като настоящият му договор с Тотнъм изтича след края на идния сезон.