Германският шампион Байерн Мюнхен е готов да даде повече от 100 милиона евро, за да осигури услугите на нападателя на Тотнъм Хари Кейн. „Баварците“ бяха свързвани с трансфер на английския капитан след напускането на Роберт Левандовски в посока Барселона през лятото.

Наставникът на Байерн – Юлиан Нагелсман, в момента използва Садио Мане, Серж Гнабри, Лерой Сане и Джамал Мусиала в предни позиции, но липсата на типичен централен нападател показва някои слабости на отбора в Бундеслигата, където изостават с четири точки от лидера Унион Берлин.

Gulliver/GettyImages
46 снимки

Според „TZ“ Байерн е готов да надхвърли границата от 100 милиона евро, за да си осигури подписа на Кейн. Почетният президент на Байерн Ули Хьонес призна след равенството 2:2 в дербито с Борусия Дортмунд през уикенда, че на клуба му липсва нападател.

Междувременно Кейн омаловажави слуховете за свой трансфер в Байерн, макар и да похвали клуба.

„Фокусиран съм само върху Тотнъм и се опитвам да дам най-доброто за нас. Байерн е топ, топ клуб, но цялата ми концентрация е върху Тотнъм“, заяви нападателят преди сблъсъка с Айнтрахт Франкфурт (3:2) от Шампионската лига в сряда.

21 снимки

Кейн, който има договор с Тотнъм до лятото на 2024-а година, отбеляза осем гола в 12 мача досега през сезона, като само Ерлинг Халанд има повече попадения във Висшата лига.

По-рано тази година треньорът Байерн Нагелсман разкри възхищението си от Кейн, а изпълнителният директор на „баварците“ Оливер Кан описа Кейн като „мечта за бъдещето“.