Байерн Мюнхен съвсем скоро трябва да задейства откупната клауза в договора на крилото на Кристъл Палас Майкъл Олисе. Според изданието TZ,  това трябва да се случи най-късно до идната сряда, като 22-годишният играч ще струва на баварците около 53 милиона евро и още 5 милиона евро по формата на различни бонуси.

Сделката трябва да бъде одобрена от надзорния съвет на Байерн, но това се счита само за формалност, след като спортният директор Макс Еберл и новият наставник Венсан Компани са убедени в качествата на младия французин.

Единствена пречка може да бъде това, че Олисе ще участва на Олимпийските игри с френския тим и ще пропусне голяма част от предсезонната подготовка. Въпреки това, обаче, и контузиите на бедрото, които не му позволиха да играе за немалко време през всеки от последните два сезона, от Байерн са сигурни в трансфера.

В същото време, несигурно остава бъдещето на две от крилата в отбора - Серж Гнабри и Кингсли Коман, които са кандидати за продажби. Те все още не са изявили желание да напуснат, но новата ситуация и по-голямата конкуренция може да доведе до промяна в техните планове. Към Коман има по-голям интерес, отколкото към Гнабри, като клубът е наясно с това. Байерн разполага по крилата още с Лерой Сане и Браян Сарагоса, а често в тази зона е ползван и Матис Тел.

Олисе направи много силен минал сезон за Кристъл Палас, като в 19 мача вкара 10 гола и даде 6 асистенции. Той бе свързван и с Манчестър Юнайтед, Челси и Нюкасъл, но той е отрязал тези тимове, тъй като желанието му е да играе за Байерн. Очаква се Олисе да подпише за 5 години с баварския гранд, като вече е уточнил личните си условия.