Байерн Мюнхен продължава да се интересува от звездата на Тотнъм Хари Кейн и да следи внимателно ситуацията с него, пише немският “Билд”. От баварския гранд са на мнение, че никой друг нападател не би паснал на клуба толкова добре, колкото английският национал.

Ако пък решат да продадат Кейн, от Тотнъм са твърдо решени да не го пуснат в съперник от английската Висша лига, което прави позицията на Байерн още по-добра.

В Байерн продължават да се оглеждат за класен централен нападател, след като в момента разполагат с Ерик Максим Чупо-Мотинг и младият французин Матис Тел. Рандал Коло Муани от Айнтрахт (Франкфурт) се спряга като един от вариантите за баварците.

От Байерн са направили вътрешен анализ на Рандал Коло Муани и са стигнали до извода, че макар да е добър, бърз играч с добър контрол върху топката, той се нуждае от много пространство за работа - нещо, което няма да получава често в Байерн срещу дълбоките защитни линии на противниците, с които клубът редовно се сблъсква. Освен това договорът до 2027 г. с висока цена прави привличането на Коло Муани още по-трудна задача.

Спортният директор Хасан Салихамиджич много харесва и нападателя на Манчестър Юнайтед Маркъс Рашфорд, който в момента се намира в страхотна форма. В Байерн са наясно, че “червените дяволи” са активирали опцията си за удължаване на договора на футболиста до 2024 г. В баварския клуб знаят, че трудно биха привлекли Рашфорд, освен ако той не стане свободен агент.